Wednesday, 02-Nov-22 19:18:33 UTC

A Notre-Dame 113 regiszteres és 5 manuálos nagyorgonáját ma a világ egyik legjobb hangszerének tartják. 1831-ben adták ki Victor Hugó remekművét, A Notre-Dame-i toronyőr címmel. Az 1482-ben játszódó történet, a gyönyörű cigánylány, Esmeralda és a púpos toronyőr, Quasimodo reménytelen szerelmét meséli el. A történetet a székesegyház főesperes-ének, Frollo-nak a fiatal nő iránti őrült szenvedélye teszi még bonyolultabbá. A dráma többször is megfilmesítésre került. Először 1923-ban, akkor még némafilmként, majd 1939-ben. Az eddigi utolsó változat 1956-ban, Gina Lollobrigida és Antony Quinn főszereplésével került mozivászonra. + információk: Természetesen a Notre Dame két monumentális tornya is felfedezhető gyalogosan! Nem kis túra, de a fantasztikus kilátás, a vízköpők és az óriási harang látványa mindenképpen megé feljussunk a toronyba több mint négyszáz lépcsőt kell megmásznunk. Ennek ára nyolc euro 26 év felettiek számára! A tornyok október és március között délelőtt tíz órától délután fél hatig, május és szeptember között pedig hétköznap délelőtt tíz órától este fél hétig, hétvégenként pedig este tizenegy óráig látogathatóak.

  1. Művészet történelem: Notre Dame-i vízköpő (kép)
  2. Az ezer arcú Párizs - G-Portál
  3. A fémekről

Művészet történelem: Notre Dame-i vízköpő (kép)

Az ezer arcú Párizs - G-Portál

notre dame érdekességek a fémekről

A fémekről

Itt vietnami háztartási cikkeket (köztük Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb kerámiagyűjteményét), vallási tárgyakat és múmiákat láthat. Cím: 2 Nguyễn Bỉnh Khiêm, Bến Nghé Nyitvatartás: 08:00-11:30, 13:30-17:00 (keddtől vasárnapig) Ár: 1$ Akit érdekelnek Vietnam TOP főbb látnivalói, annak javaslom, hogy látogassanak el a Vietnami látnivalók oldalára. Nincsenek szigorú szabályok a bazilika látogatására, de be kell tartania az általános keresztény normákat a templom látogatására vonatkozóan. Belépés előtt a nők fedjék le a fejüket egy stólával, a férfiak pedig éppen ellenkezőleg, vegyék le a kalapjukat. Jobb, ha előre visz magával egy stólát, mivel a templom közelében nincs hol vásárolni. Az is jobb, ha nem túl nyitott ruhában lép be a szobába. Csendesen kell beszélnie a templomban, jobb, ha tartózkodik a beszédtől. A bazilikával szemben a turistáknak szánt üzletek találhatók, ahol kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatnak a templom szimbólumaival. A belépés díjtalan, hétköznap 04:00-09:00 és 14:00-18:00 között látogatható a turisták számára.

  1. A párizsi Notre-Dame · Victor Hugo · Könyv · Moly
  2. Marseille utazás, látnivalók, érdekességek / Franciaország - Mihály Gábor utazásai
  3. Párizs 10 érdekessége, amelyek szótlanul hagynak
Abban az évben Joseph Pham Van Thien püspök részt vett a Mária Kongresszuson a Vatikánban, és Szűz Mária szobrot készített a Ho Si Minh-i templomba. A 4 méteres fehér márványszobor, amelyet Giuseppe Siochetti olasz szobrász készített Rómában, 1959. február 6-án érkezett a városba. Azonnal egy talapzatra helyezték, majd egy nappal később Agadzhanyan római bíboros jelenlétében ünnepélyesen bemutatták. Útközben a katedrális a Notre-Dame de Saigon (Notre-Dame de Saig on) nevet kapta. Ezt követően a Vatikán bazilikának ismerte el, és ma a templomot hivatalosan Notre-Dame katedrális bazilikának hívják. 2005-ben bejelentették, hogy Szűz Mária mirhát áraszt, és zarándokok ezrei érkeztek Ho Si Minh-városba. A város egy ideig az egész bolygó keresztény katolikus közösségének figyelmének tárgya lett. Mi az érdekes a katedrálisban Számos utazó és szakértő úgy véli, hogy a katedrális kifejezetten egyszerű, és nincs jelentős érdeklődés. Különösen Ho Si Minh-város számos fényes buddhista pagodája hátterében.
  1. Nutridrink szakorvosi javaslat
  2. Szelektív hulladékgyűjtés szolnok 2018 semnat pdf
  3. Bükki nemzeti park története
  4. Török flóris utca
  5. Gyakorlati képzőhelyek listája
  6. Zabpehely reggeli diétás
  7. Kamion jogosítvány arab
  8. Izomláz ellen tej 2020
  9. Lotus étterem szeged 2021
  10. Pc játékok listája miskolc
  11. Legális kábítószer rendelés székesfehérvár
  12. Kettlebell edzés budapest online