Saturday, 05-Nov-22 18:06:05 UTC

Napi 3x kapnak kaját, nem esznek valami nagy hévvel, viszont olyan pocakjuk van, hogy néha félek hogy kipukkad! Kb 6-8 milit eszik meg egy nyúl alkalmanként, persze van, hogy pl csak 4 milit. Változó. Arra gondoltam, hogy mi lenne ha visszaállnék a napi 2x-i kajáltatásra? Valaki tanácsolta itt, hogy akár 5x is etessek, de így is csak nyámmognak, de úgy nőnek mint a bolondgomba. És kajálás után tényleg hatalmas a pocak! Próbáltam róla képet csinálni: Nem tudom mennyire látszik. Ja, és az egyik nyuszinak észrevettem, hogy résnyire nyitva a szeme! Ma 1 hetes:) 21038 Biztos hogy kilökte? Láttad? Lehet csak nem jutott elég tej neki, ezért éhes volt és ezért vándorolt. Meg az annya csecsén maradt és az kihúzta a fészekből. Nekem volt olyan nyulam amelyik az döglött kicsit kihúzta, de olyan is, amelyik nem nyúlt a döghöz a fészekben. Volt olyan is, amelyik a döglöttet nem is a fészekbe fijalta, de lehet élt, csak éppen nem talált a fészekbe. Vannak nyulak amelyek élesből a fészekbe fijalnak, és vannak amelyek mellé, majd a kicsik másznak maguktól Előzmény: Deryan (21033) 21037 Volt.

  1. Téli ellések, fialások a családi gazdaságokban- Beszélgetés dr Böő István állatorvossal - PDF Free Download
  2. 100 kérdés 100 felelet – Amit a hobbinyúl-tartásról tudni kell » Inform Kiadó és Nyomda
  3. Hány napra ellik a nypl.org
  4. Hány napra ellik a nyl

Téli ellések, fialások a családi gazdaságokban- Beszélgetés dr Böő István állatorvossal - PDF Free Download

Ilyfokú alkamazkodásuk talán meglassítja gyors pusztulásukat, amelyről általánosan panaszkodnak. " Loewis még egy furcsaságát említi a balti havasi nyúlnak, nevezetesen azt, hogy a párzás idején sajátságos huhogó-hangot ad. "Ha tavasszal elhagyatott nagyobb erdőinkben járunk, este sokszor, éjfélkor ritkábban, legtöbbször pedig hajnal előtt, különös, elég hangos kiáltást hallunk, amely többször ismétlődik, és körülbelül így hangzik: hu, hu, hu, hu, stb. " Grevé a moszkvai kormányzóságban is hallotta a havasi nyúlnak ezt a sajátságos hangját a párosodás idejében. Grevé szerint a havasinyúl este előbb jön ki és reggel később tér vissza vackába, mint a mezeinyúl s épp ezért nyomait könnyebb megtalálni, mint a mezei nyúlnak, amelyet az időközben hullott hó gyakran betemet. "A moszkvai és wladimiri kormányzóságban a havasinyúl minden időszakban nappal csak az erdőben volt található; persze ezek az erdők sokszor kicsik, parkszerűek és nem sűrűek voltak, bár elég sűrűn be voltak nőve borókával, mogyoróval és különféle fűfélékkel.

(ami éppen aktuális takarmánynövény). A ketreceket 1-2 hetente takarítom. Koszosságtól függ. De ami a legfontosabb(szerintem) hetente kimosom az itatójukat. Hypós vizzel. Sokaknál szerintem ez marad el. Ezért sok a betegség-elhullás mert a baktériumok, vírusok elszaporodnak. Ámbár lehet, hogy tévedek. Előzmény: Chezulu (21087) 21087 Annó én is jártam így. Sajna nálunk csak hízó táp van és az nem jó a kicsiknek, nekem is sok elhullott. Nem gond ha tápot etetsz csak akkor olyant kérj ami kimondottan választási nyulaknak van legyártva. A széna fontos és jó hogy eteted, ez a rost miatt kedvező hatással van az emésztésre. Ha nem célod a gyors hízlalás akkor ne vegyél tápot, hanem keverj az ivóvízhez pl. jolovitot havonta kúraszerűen és ezzel biztosítod a vitaminokat a nyulaknak, ezt a felnőttek is kaphatják. Heti egyszer-kétszer adj nekik még akmaecetet is a vízhez keverve. Mindig tiszta víz legyen előttük és ezzel is sok betegség megelőzhető. Az abrakot meg összeállíthatod így Te magad. Árpa-zab-búza-stb.

100 kérdés 100 felelet – Amit a hobbinyúl-tartásról tudni kell » Inform Kiadó és Nyomda

Viszont olvasom, kinél mennyi idő, hogy ezt a tömeget elérje megfelelő takarmányozás szükséges(beltartalmi értékek)Ha ez optimális a nyúl számára, akkor 3, 5-4 kg tak. -ból állít elő 1 kg élőtö kb(és ez fontos! ), csak olyan 2, 5-3 kg-ig tartja. Még ha nagytestű is, e fölött romlik a takarmányértékesítő képessé minden állatfajnál így van egy bizonyos tömegig. Magát a német és magyar óriásokat a vágóhidak sem szeretik, mert rossz a hús-csont arány, akár 50%-os is lehet a vesztesé ezek miatt a rossz tulajdonságok miatt nem vonják be a húsnyúlelőállító, vagy hibrid kialakító keresztezésekbe sem, annak ellenére, hogy gyors a növekedése. Erre találták ki a fajták közül a buszkátit, fehér újzélandit és a beszélve arról, hogy ezek intenzíven szaporíthatók(megfelelő tartás és takarmányozás mellett), még erre az óriások nem alkalmasak, tőlük évi 4 fialás várható, az előzőektől viszont 10-11 is! Előzmény: grener (20628) 20647 Szia cinciri. Nekem is volt egy anyanyúlam (jelenleg is megvan) annak is ugyanezek voltak a tünetek a szeme sarka bevolt gyulladva (piros volt), tüsszögött, váladékozott az orra elvittem az állatorvos az azt mondta hogy kötőhárgya gyulladás vszínűleg a huzattól adott neki antibiotikum injekciót és 1hér múlva rendbe is jött.

  • Téli ellések, fialások a családi gazdaságokban- Beszélgetés dr Böő István állatorvossal - PDF Free Download
  • Lidl húsvéti nyitvatartás 2022
  • Tiramisu mascarpone nélkül
  • Laborc Általános Iskola - Az iskolák listája - az iskolák legnagyobb adatbázisa
  • Otp bank főoldal belépés 2020
  • 1. Mennyi időre ellik a birka, illetve miről lehet
  • Mezei nyúl (Lepus europaeus) – Vadvilág
  • Injektorszerviz.hu | Bosch dieselszakműhely | Car-Ser Bt.
  • Hány napra ellik a nyl
  • Hány napra ellik a nyúl ketrec
  • Panda antivirus vélemények

Hány napra ellik a nypl.org

Fel tud nevelni ennyit? Előzmény: magyaróriás (21073) 21072 Nálunk már akkor kapnak búzát/árpát és tápot meg persze széná elválasztás után kukoricát, tápot és szénát kapnak. Nálunk nagyon ritka, hogy kisnyúl elpusztul választás után, de választás előtt sem nagyon szokot elpusztulni kisnyúl. Előzmény: nor77 (21066) 21071 a tengerit hagyd el. a buzat is hagyd el 2 honapos kotrig es utana is csak mertekkel. ahogy mondtak elottem is sok szena kell. 21070 Sziasztok! Na, hazahoztuk a "kisasszonyt", őt választotta a lányom. Csikó (:P) nevet kapta, hogy miért nem tudom:) Előzmény: cinciri (21002) Szabx01 21069 az lenne a kérdésem hogy van egy anya nyulam ami nem fialt bele a fialtato dobozba hanem az etetőbe fialt és tőle kilehet venni a dobozt és átteni egy másikhoz ami ezután kelene fialjon. És ha igen a másikat hogy lehet rávenni hogy oda épitse a fészket?? 21068 Sok a fehérje bevitel. A takarmány fő részét a rost tegye ki. Sok széna! Tápot ráérsz 8 hetes kor körül etetni de fokozatos hozzászokatással.
hány napra ellik a nyúl a pácban

Hány napra ellik a nyl

Winckell szerint a nőstény oldala világosabbszínű a hím lapockái inkább vörösbarnák; Schäff is hasonlót tapasztalt színezet dolgában. Diezel szerint a hímet biztosan felismerhetjük arról, hogy menekülés közben lökésszerűen és folytonosan mozgatja farkát; mintha csettintene vele. A nőstény csak az első 4–6 ugrás közben teszi azt, s ha még "csettint" is egy néhányat, állandóan sohasem folytatja, sőt egy idő mulva farkát szorosan testéhez szorítja, úgyhogy az sokkal hosszabbnak látszik, mint a hímé. A hím ezenkívül kissé ferdén tartja testének hátulsó részét és gyorsabban, könnyebben fut, mint a nőstény. A nőstény futása lassúbb és egyenletesebb, testtartása is egyforma. Schäff és Diezel egyaránt vallja, hogy a fentemlített játékból ítélve, tavasztól őszig a figyelmes szemlélő ritkán téved; de ettől fogva a megkülönböztetés mindig nehezebb lesz, télen pedig teljesen lehetetlen. Régi vadászregula, hogy a nőstény sokkal kitartóbb vackában, mint a hím. Azok a nyulak, amelyekre majdnem ráléptünk, legtöbbször nőstények.

A kölcsön (100 eFt, bagó volt), neki álltam nyulászkodni, volt bőven felvásárló, olcsó volt a táp, 3 havonta le tudtam adni 40-50 db fülest. Ők pótolták a fizetésem, rá ment az összes szabad időm, 1982-ben értem el a lakhatást, persze rengeteg hiánypótlással. Akkor itt a környéken tartottak disznót, szinte minden háznál szárnyas és nyúl, a kertekben zöldségek és gyümölcsfák voltak. Ma csak ketten tartunk haszonállatot, a porták füvesítettek és térkövezettek, tuja, tuja hátán, medence, sütögetök stb. Itt több mint húsz év alatt minden tönkre ment, visszasüllyedtünk minden szinten. Minden párt, szétlopták az országot! :-((((( Előzmény: Deryan (20541) 20643 Nyúl paralysis-ről tud vki vmi konkrétabbat, mert a neten magyar oldalakon csak 2 mondatot találok. A külföldit meg hiába fordítattom le googli barátommal, érthetetlen. Ma reggel elpusztult a kis bakom:( és vszínű ez vitte el. Szeretném megtudni, hogy mitől vagy hogy alakulhatott ki. Nymzon 20641 Valószínű szengyulladás. ELőbb könnyezik majd gennyes váladék folyik a szeméből, majd kiritkul a szőr is a szeme körül.
hány napra ellik a nypl.org

Hajtásnál nagy területeket körülállnak, az ott található nyulakat lehetőleg egy bekerített helyre tereli, ahol agyonverik őket. Mint Palmer fényképei mutatják, egy ilyen hajtás után annyi az agyonvert nyúl, hogy a föld nem látszik tőlük. A hajtásban az irtás játssza a főszerepet, természetesen azonban, amennyire lehet, a zsákmányt is kihasználják. Ami még elég jó állapotban van, piacra kerül; ha jutalom is jár az elejtett nyúl után, lehúzzák a fejbőröket. A fölöslegeseket disznókkal etetik fel, esetleg trágyázásra használják, vagy más módon megsemmisítik. A nyúlgereznát csak a Nagy Medence (Idaho, Nevada és Utah) indiánjai ("nyúl-indiánok") használják, akik ősidők óta nyúlbőrből készítik ruháikat. b) Igazi nyulak (Lepus L. ) A prairie nyúl (Lepus campestris Bachm. ) Palmer még a szamárfülű nyulak közé sorozza. A valóságban átmeneti alak a szamárfülű és igazi nyulak között. Sohasem található oly tömegben, mint a szamárnyulak, még a legkedvezőbb körülmények között sem. Érdekes, hogy bundájának színe változó: nyáron szürke, télen fehér s ezzel a tulajdonságával a sarki nyúlhoz hasonló.

A nyúl-félék családjának legjellemzőbb tagjait soroljuk ide. A nemzetségbe mintegy 103 faj és alfaj tartozik; a föld minden részén otthonosak Ausztrália, Közép- és Dél-Amerika kivételével. a) Szamárfülű nyulak (Macrotolagus Mearns) Az északamerikai nyulak egy részét soroljuk ez alnemhez. Hatalmas fülei fejénél hosszabbak, épp ezért a prairiek hivatlan vendégét csőfnéven "Jack rabbit" azaz szamárnyúlnak nevezik. Farkuk felső oldala fekete. Nagy gazdasági jelentőségük miatt, ellenőrzésükre az amerikai földmívelésügyi minisztériumnak külön zoológusai vannak; ilyen Palmer is, kinek tanulmányai szolgáltatták az alábbiak alapjait. A kaliforniai szamárnyúl (Lepus californicus Bachm. ) Hasa és farkának alsó oldala világos vörössárga színű. Testhossza, az orrhegtől a farkcsigolya végéig mérve, több mint 59 cm, fülei 13–15 cm hosszúak. A Sierrától nyugatra eső Kaliforniában, 3000 láb magasságon alul él. Az Egyesült Államokban és talán az egész világon sem – az egy Ausztráliát kivéve – oly gyakoriak a nyulak, mint Kalifornia némely vidékén.