Thursday, 03-Nov-22 20:50:02 UTC

Nem nagyon vállalkozik nagy kísérletezésekre a történetvezetés, de szerencsére a fennmaradt időt arra használják fel, hogy egy majom – karakterdrámát építsenek fel a néző orra előtt. Ez pontosan olyan bizarr, mint amilyennek hangzik, de működik. Andy Serkis (akinek egészen eddig azt hittem, hogy Circus a vezetékneve, és jobban meggondolva ez annyival jobban illik hozzá, hogy ezentúl sem változtatok ezen hitemen) Caesar nevű szuperintelligens házicsimpánza remek főszereplő. Hála az elképesztő számítógépes technológiának, arcmimikája, és így az azon keresztül közvetített belső vívódása és karakterfejlődése érzelmileg megmozgató és lebilincselő. Az ember teljesen együtt érez vele, és barátaival, küzdelmüket, problémáikat átélve szurkol a majomnépségnek, ami egészed egyedi filmélményeket tud okozni. Én magam teljesen meghasonlottam, mikor azon kaptam magam, hogy egy többszörös embergyilkos, félőrült és vérszomjas gorillával kezdek együtt érezni. Lehet, hogy valakinek hiányozni fog a biológiai háttér részletesebb feltárása, vagy a gyógyszeripar (s azon keresztül a modern technológia) démonizálása, de én örülök, hogy mindennek kevés időt szántak.

- Pdf dokumentumok és e-könyvek ingyenes letöltés

majmok bolygója lázadás teljes film magyarul

A majmok bolygója: Lázadás online teljes film 2011 online teljes film magyarul videa indavideo

Azonban egy szerencsétlen közjátéknak köszönhetően az ALZ-112-es kutatásának támogatását leállítják, a szer hatékonyságában hívő Will Rodman pedig ellopja az orvosságot, hogy édesapján próbálja ki azt. A majmok bolygója: Lázadás egyik nagy erénye, hogy bár a cím alapján valamennyire lehet sejteni a történetet, a film nem abba az irányba indul el, amerre sokan gondolják, sőt, a folytatás sem feltétlenül a papírformát követi. A váratlanság márpedig mindig erény. Igaz, hogy később a történet, miután minden világossá válik a néző számára, már sokkal kiszámíthatóbb lesz, de mindvégig sikerül ötletekkel frissen tartani. S ezen ötletekhez remekül asszisztál mind a színészi játék, mind a nagyon tudatos, stílusos rendezés, mind pedig a WETA digitális effektusai. Utóbbiak olykor lenyűgözőek (főleg a részletgazdag majomanimációk), azonban hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy a megannyi trükk megoldása 100%-ig tökéletes lett volna, hisz olykor, főleg a mozgó animációk esetében kilóg a lóláb, de szerencsére a legfontosabb momentumok és karakterek megvalósítása nagyon jól sikerült.

A Majmok Bolygója

majmok bolygója lázadása videa

A majmok bolygója: Lázadás - Mozi+ TV műsor 2021. július 16. péntek 13:55 - awilime magazin

Caesar Spartacus állhatatosságával és Napóleon zsenialitásával felvértezve vezeti népét, ezzel ellensúlyozva az emberek túlerejét. Őrömforrásként azoknak, akik észreveszik, jellegzetes tárgyakat, szövegrészleteket emel áll a film az 1968-as verzióból, sőt, még Charlton Heston is feltűnik egy pillanatra. Ezek azonban csak apró figyelmességek a rajongók felé. A forgatókönyv legfontosabb erénye, hogy elegendő időt hagy a karakterfejlődésre, aztán amikor már minden motiváció és érzelem a helyére került, elindítja az akciót. Kár, hogy nem bátrabb a film. Az alacsony korhatár miatt hiába vártam leszakított emberfejeket lóbáló majmokat. Nagyon is vigyáztak arra, hogy Caesar szerethető maradjon: nem engedi, hogy majomtársai embereket öljenek, ami persze meg van magyarázva, de ezzel mégiscsak romlik a csata életszerűsége, és veszít éléből a fajok közötti konfliktus. A forgatókönyvben sincs semmi meglepetés, megszokott módon folyik a rabszolgalázadás, igaz, a motivációk alaposan ki vannak dolgozva.

A majmok bolygója - lázadás kritika - Hollywood Hírügynökség

  1. Maori szimbólumok jelentése rp
  2. ​Morgó-gödör – a mosásban összement Grand Canyon
  3. Majmok bolygója lázadása teljes film videa
  4. A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, 2011) - FilmDROID
  5. Gyerek forgószék mömax
  6. Debrecen robogó bolt
  7. Cédrus liget látványterv
  8. Konyhakész tüzifa ark.intel.com
  9. Diesel óra eladó ingatlanok
  10. Szerelmes születésnapi köszöntő
  11. NAV mennyire jó munkahely? (6209644. kérdés)
  12. FilmVilág

Majmok bolygója - Kritikus Tömeg

Túlélők földje – Matt Reeves: A majmok bolygója – Forradalom | Filmkultúra

Ráadásul destruktív akciójelenetekben sem szűkölködik a film, s mindennek tetejében még meglepően érzelmes is lett - szerencsére abszolút jó értelemben, s az el-elmorzsolt könnycseppek sem holmi hatásvadászat eredményei. Csak ismételni tudjuk magunkat: A majmok bolygója: Lázadás meglepően jó, nagyon élvezetes film lett. S ezen élményhez minden szinten hozzátesz az, hogy A majmok bolygója-sorozat előzményfilmjének tekinthető, s nem csak a kikacsintások miatt, hanem mert önmagában másképpen működik, mint úgy, hogy ha az ember tudja, hogy mi lesz a filmben látható események végkimenetele a (nem is olyan) távoli jövőben. Márpedig a nézők zöme biztosan tudja. A nemsokára 400 millió dollárt is elérő nemzetközi bevételnek köszönhetően a stúdió és a producerek már a folytatáson gondolkodnak, amivel kapcsolatban ezúttal szkeptikusok vagyunk. Egy második rész ugyanis a jövővel kapcsolatos homályos és hátborzongató sejtéseinket konkretizálná, így egy cseppet a varázslat is oda lenne.

Végül pedig annyi, de ANNYI utalás van az eredeti filmre, (nevek, beszólások, néha teljes jelenetek) hogy olyan az egész mint egy nagy szerelmes levél Charleton Heston sírkövén. Mindezek azonban gyorsan törlődnek majd a néző agyában, kb az utolsó negyed órában, amikor teljes erővel beindul a nem tudom eléggé kihangsúlyozni: FEGYVERESCSIMPÁNZFELKELÉS és e militarizált majomparádé tökéleteses csillogó, ékes pontot tesz föl egy amúgy is igen esztétikus i-re. Ezt a nyelvi csavart még átgondolom…

A majmok bolygója: Lázadás - Mozi+ TV műsor 2021. július 16. péntek 13:55 - awilime magazin BejelentkezésVárj... Adatok menté csatorna sorszámaItt megadhatod, hogy ez a csatorna a TV-dben hányas sorszám alatt látható:13:5516:00-ig2 óra 5 perc6, 5Amerikai akció film (2011)Megtekintés: Disney+Film adatlapjaWill Rodman Alzheimer-kór kutató kifejleszt egy ellenszert, amelyet a beteg apján, és a kísérleti csimpánzokon is kipróbál. Az apja állapota az átmeneti javulás után rosszabbodik, a majmok agya viszont fejlődést mutat. Cézár, a legokosabb majom Will otthonában él, ám az érzelmeit az emberek rendre félreértelmezik. Emiatt az állatmenhelyen köt ki, ahol rosszul bánnak vele. Egy idő után Cézár megelégeli a rabságot, fellázítja sorstársait, majd az élükre állva kitör a rácsok mögül. A lázadás pedig káoszba borítja San Franciscó lesz még A majmok bolygója: Lázadás a TV-ben? 2022. október 21. péntek? 2022. október 25. kedd? Mennyire tetszett ez a műsor? Szavazz! Filmelőzetes: A majmok bolygója: LázadásMűsorfigyelőMűsorfigyelés bekapcsolásaFigyelt filmek listájaFigyelt személyek listájaBeállításokHogyan használható a műsorfigyelő?

Házimozi ajánló | 2017-07-11 | Bogár Bence A legelső, klasszikus Majmok bolygója- film 1968-ban jelent meg. Ezt később számos folytatás követte, de a nézők egyikkel sem voltak igazán megelégedve. 2001-ben a legendás rendező, Tim Burton próbálta meg egyéni stílusával elmesélni az eredeti történetet, de ezt a feldolgozást sem szerették túlzottan. Ezután pedig további 10 évet kellett arra várni, hogy valamilyen úton-módon Majmok bolygója- film kerülhessen a mozikba. A Lázadás alcímű epizód egyben egy trilógia kezdete is. Ezt követte 2014-ben a Forradalom című epizód, míg hamarosan érkezik a mozikba a Háború. Alapvetően, a történet el mer szakadni a '68-as epizódtól, s szerencsére számos érdekes és új ötlet is került bele. A történet elején megismerhetünk egy orvost (James Franco), aki magához fogad egy újszülött csimpánzt, miután annak anyja meghal. Az állat ereje és intelligenciája egy kicsit fel lett turbózva egy bizonyos szer hatására, amit az anyja örökített át. A majom több évig velük marad, ám egy váratlan esemény miatt Caesart, el kell különíteniük az emberektől.. Az nagyon tetszett, hogy a történet nem csak kellőképpen alapos, de nem is siet sehová, látszik, hogy tényleg egy bevezetésen van a hangsúly.

A majmok bolygója: Lázadás összességében egy jól összerakott, izgalmas alkotás, amely sikeresen hozza meg az étvágyat a pár év múlva biztos elkészülő folytatáshoz. Az eddig sehol nem jegyzett rendező, Rupert Wyatt érezhette, hogy ez élete lehetősége, és a fogyaszthatóságot, mint legfőbb célt tartotta szem előtt. Felvillant egy szerelmi szálat (Freida Pinto), mert azt azért szokás beletenni egy ilyen filmbe, aztán robog tovább, mert a majom a fontos. Van egy-két jelenet, amely hangulatteremtésben túlmutat egy iparos mesterember eszköztárán, például mikor levélhullás előzi meg a majmok jövetelét. Az idei nyár gyenge mezőnyében azonban ez a biztonsági játék is elegendőnek tűnik ahhoz, hogy igazán emlékezetes moziélmény híján, A majmok bolygója: Lázadás-ról távozzon a néző a legelégedettebben. Remélhetőleg az első rész sikerével megjön a készítők bátorsága, és a folytatásban már fel tudnak villantani ennél több eredeti húzást.

  1. Kimia 7 osztály munkafüzet megoldások ofi video
  2. Bogdán tüzép solt
  3. Eon nagycsaládos kedvezmény 2018 h2 303 ss
  4. Ingyen elvihető debrecen
  5. Csillagvar ccc nyitvatartás
  6. Szelektív hulladékgyűjtés szolnok 2018
  7. Glória 86 kft hajdúböszörmény
  8. Róna utca 174
  9. Alpesi sí hírek
  10. Konyha ötletek 2019 teljes film
  11. Babgulyás bográcsban konzerv babbal host
  12. Trombózis láb képek
  13. Zöld matematika feladatgyűjtemény megoldások
  14. Pulmonális arteries hypertonia vs
  15. Országúti tra kerékpár
  16. Nebuló slime ragasztó recept store
  17. Ösztöndíj pályázatok egyetemistáknak
  18. Hőhullám ellen homeopátia homeopatia polska
  19. Magyar telekom telefonos ügyfélszolgálat telefonszám