Wednesday, 02-Nov-22 18:12:41 UTC

Igen tápláló és laktató étkek készülnek belőle (gondoljunk csak a puliszkára mint köret), ezért aztán szépen hízlalják a párnácskákat, ha nem vagyunk mértékletesek. Nos, íme egy tömény, édes élvezet azoknak, akik kellően… Mindig van a spájzomban néhány üveg házi készítésű lekvár. Ezek a fánkocskák ma alma- és szilvalekváros mártogatóst kaptak.

Heti Menü - Kevés pénzből finomat és változatosat: Karácsonyi sütemény ötletek 4. - Szilvalekváros mézes tekercs

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál mézessütemény fűszerkeverék, 1 kiskanál szódabikarbóna, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg méz, 2 tojás a nyújtáshoz: finomliszt a töltelékhez: 30-40 dkg sűrű (üstben főzött) szilvalekvár, 10-15 dkg dióbél a lekenéshez: 1 tojás a tepsi kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin 1. A tésztához a lisztet a sóval, a mézessütemény fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a porcukorral összeforgatjuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a langyos mézzel és a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tészta összeáll, elválik az edény falától, de ragad – ilyennek kell lennie, ez nem jelent hibát! Letakarjuk, és 2-3 órára – még jobb, ha egész éjszakára – a hűtőszekrénybe tesszük. 2. A pihentetett tésztát erősebben lisztezett gyúrólapra borítjuk, 3 részre osztjuk. Az egyiket 35 x 20 centis téglalappá nyújtjuk úgy, hogy hosszában a középső harmada valamivel vastagabb legyen, mert erre kenjük egy csíkban a szilvalekvár harmadát.

Teljes film videa

  1. Mézes szilvalekváros tekercs szeged
  2. Mézes tekercs Recept - Mindmegette.hu - Receptek
  3. Mézes szilvalekváros tekercs receptje
  4. Felmondani – Hogyankell.hu
  5. Lekváros sütik
  6. One touch select mini tesztcsík ára ary pegua
  7. Mézes szilvalekváros tekercs recept

Angolul

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt. Csokis piskóta tekercs Hozzávalók: 5 tojás5 ek. kristálycukor5 ek. rétesliszt1/2 tk. szódabikarbóna Töltelék: 400 ml tej1 tasak csokoládés pudingpor3 ek. kristálycukor Díszités: 5 dkg étcsoki Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és még melegen feltekerjük, majd kitámasztjuk a tésztát és megvárjuk amíg kihül. A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük, összekavarjuk és annyira meghütjük hogy szilárd állapotúvá válik. Amikor kihült, akkor az összetekert tésztát kitekerjük, és belekanalazzuk a kihült pudingot és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ismét feltekerjük és hütőbe tesszük. 1-2 óra múlva megdermed. A díszítéshez gőz felett felolvasztjuk az étcsokit, majd nejlon zacskóba tesszük és csíkokkal díszítjük a tekercs tetejét.

Mézes diós béles

Ezt a receptet Margitka oldalán tanultam egy péktársamtól. Nagyon finom, karácsony előtt megsüthető már egy héttel is, hűtőben jól becsomagolva eláll. Hozzávalók:50 dkg liszt7 dkg zsír / vaj20 dkg porcukor15 dkg méz2 tojás1 ódabikarbóna3 kk. mézesfűszer keverék20 dkg dió durvára vágva (ez most nekem kimaradt)sűrű szilvalekvárA lisztet elkeverem a száraz dolgokkal, elmorzsolom a vajjal, közepébe teszem a langyos mézet és a tojásokat. Jól összedolgozom és becsomagolva hűtőbe teszem pár órára. (vagy egy egész éjszakára)3 részre osztom, egyenként kb. 30 X 25 cm-re nyújtom, úgy hogy a téglalap közepén kissé vastagabbra hagyom, két szélén vékonyabbra. A vastag részre kenem a szilvalekvárt, megszórom a dióval és mindkét oldalról ráhajtom a tésztát. Lenyomkodom és a három rudat sütőpapíros tepsibe teszem. Lekenem egy kevés vízzel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 - 30 percig sütöm. Ha valakinek alsó -felső sütése van, akkor elég a rövidebb idő valószínű teljesen kihűlt, akkor lehet felvágni.

Adventi mézes tekercs | Kreatív otthon - Neked Kreatív otthon – Neked

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe, és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük majd meg), a szegfűszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát, és három részre osztjuk. Míg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A tésztát 35-38 cm hosszúságúra és 18-20 cm szélességűre kinyújtjuk. A közepét vastagabbra hagyjuk, mint a két szélét. A vastagabban hagyott részre szilvalekvárt teszünk, és körberakjuk dióval. Ráhajtjuk a két szélét a közepére, jól rányomkodjuk, és megkenjük felvert tojással. A három rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 10-14 percig 150 fokon sütjük szép pirosra. Ha kihűltek, nylonzacskóba vagy zárható dobozba tesszük, és másnap fogyasztjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük, félretesszük. A sárgáját összekeverjük a kókuszreszelékkel, az eritritollal, a mézesfűszerrel és a szódabikarbónával. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Még mielőtt kihűl, feltekerjük, azután a papírt óvatosan eltávolítjuk. A szilvalekvárt rákenjük, szorosan feltekerjük. Fogyasztás előtt felszeleteljük, kevés őrölt eritritollal megszórjuk, majd süteményestálra rakjuk. 6 tojás, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál eritritol, 1 kávéskanál mézessütemény-fűszerkeverék, 1 kávéskanál szóda- bikarbóna, A töltelékhez: 5-6 evőkanál cukormentes szilvalekvár. A tetejére: kevés eritritol.

Jól dolgozzuk össze, majd a kész tésztát fóliába csomagolva tegyük hűtőbe pár órára vagy egész éjszakára. A tésztát osszuk három egyenlő részre és lisztezett felületen egyenként nyújtsuk ki kb. 30*25 cm-es téglalappá úgy, hogy a kinyújtott téglalap közepén kicsit vastagabb legyen a tészta. Erre a vastagabb részre kenjük rá a szilvalekvárt (ne sajnáljuk! ), majd mindkét oldalról hajtsuk rá a tésztát. Nyomkodjuk le és tegyük sütőpapíros tepsibe. Tetejüket kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával és 200 fokon kb. 20-25 percig süssük. Ha teljesen kihűlt, akkor lehet a fehér és színes cukormázzal díszíteni, a szintén teljesen kihűtött csokis muffinokkal együtt.

Hozzávalók: -200 g darált aszalt szilva -100 g aprított mogyoró -100 g egész mandula -150 g aszalt almakocka -200 g méz -300 g vaj Elkészítés: Melegítsük össze a mézet a vajjal, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd nedves kézzel formázzunk belőlük golyókat és tegyük a hűtőbe. Dermedés után olvasztott csokoládéba márthatjuk, vagy meghempergethetjük kókusz reszelékben, kakaóporban vagy darált dióban.

A középső harmada legyen kicsit vastagabb, erre kerül majd egy csíkban a szilvalekvár harmada. 4. A durvára vágott dió harmadát rászórjuk a lekvárcsíkra. 5. A recept szerint úgy kell eljárni, hogy először először alulról, majd felülről ráhajtjuk a tésztát a lekváros részre, majd összenyomkodjuk a tészta széleit a találkozásnál és hajtással lefele sütőpíparral bélelt tepsire helyezzük a rudat. Tetejét felvert tojással lekenjük. Én nem tudtam hajtogatni, ezért gyors mozdulattal egyszerűen feltekertem a tésztát. 6. A másik két tésztadarabbal is hasonlóan járunk el. (Én most fél adagot gyúrtam be és egy rudat készítettem belőle. )7. Előmelegített, 190 fokos sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, jól záródó dobozba tesszük és csak másnap szeleteljük. Elárulom, én már aznap, sütés után pár órával felvágtam. Egy recés késsel szépn lehetett szeletelni.